Posted : 27/06/2020
Deseori nunta la cort organizata pe proprietati private beneficiaza de un cadru incredibil. Pe un mal de apă, cuibărit într-o grădină sau intre dealuri. In multe cazuri, insa, spatiul disponibil pentru amplasarea cortului este o reala provocare. Fie ca este ingust, presarat cu diverse obstacole gen copaci, stanci, fie ca e in panta sau pur si simplu denivelat. De aceea, va sfatuim ca, inainte de stabilirea modelului de cort si de contractarea acestuia sa faceti o vizita la locul evenimentului impreuna cu furnizorul de corturi. Aceasta este necesara pentru o măsurătoare precisa a spațiului, si alegerea unui model de cort care sa poata fi montat in acel loc. La stabilirea pozitionarii cortului, tineti cont si de cum arata si cat este de lung drumul pe care invitatii vor ajunge la acesta. De asemenea, incercati sa aflati traseul instalatiilor ingropate care pot traversa locul ales pentru montaj.
Dacă ceremonia de cununie este planificata în aer liber, luati in considerare si un cort! Sau, ca ‘Plan B’ , daca ploua, sa utilizati cortul montat pentru petrecere, si pentru a gazdui ceremonia. Astfel, intregul eveniment va decurge fara cusur.
Desigur, varianta cea mai eleganta este de a avea un alt cort pentru cununie. In acest caz, analizati si cum se va amenaja drumul de la ceremonie la cortul pentru petrecere. In cazul in care vremea este foarte schimbatoare, puteti alege pentru invitati niste umbrele simpatice. Acestea pot servi si ca marturii.
In functie de spatiul disponibil, numarul de invitati, designul pe care-l doriti, conditiile meteo si, desigur, buget, puteti alege dintr-o multitudine de tipuri de corturi de nunta. In afara corturilor clasice, albe sau transparente, puteti alege corturi cu forme sau design mai deosebite. De exemplu, cort ogtogonal sau oval, care permite o aranjare circulara a meselor in interior si are o forma deosebita. Pentru evenimentele cu numar restrans de participanti sau spatii mai inguste, aveti posibilitatea de a alege pagode, albe sau transparente. Acestea sunt mai mici, au forma zvelta si pot fi strecurate in diverse spatii ale curtii. Nu putem uita nici corturile africane. Forma neregulata si materialele naturale din care sunt confectionate pot crea o atmosfera extrem de calda si de intima.
Discutati cu furnizorul de corturi despre avantajele si dezavantajele fiecarei optiuni, pentru a alege in perfecta cunostinta de cauza.
Va puteti inspira de aici.
Un cort de nunta transaprent este de departe cel mai elegant si deosebit. El protejeaza de capriciile vremii lasand participantii sa se bucure de maretia si frumusetea peisajului ce-i inconjoara.
Corturile sunt cele mai versatile spatii de eveniment si permit cea mai personalizată experiență a oaspeților. Grija ca o anumita sala nu este suficienta pentru numarul de invitati sau ca este mult prea mare dispare in cazul unui cort de nunta. El poate fi dimensionat perfect pentru numarul de participanti si in functie de spatiul disponibil. Cat despre stil si decor… limita e doar imaginatia.
Puteti alege, dintr-o multitudine de variante, mobilierul potrivit stilului nuntii.
Deseori mirii sunt speriati de aspectul oarecum industrial al structurii cortului. Daca nu se doreste incadrarea acesteia in tematica evenimentului, se pot folosi diverse modalitati de a o masca sau de a atrage atentia de la ea. In caest scop se pot folosi drapaje textile, ghirlande si perdele de lumina sau diverse aranjamente din plante. Astfel, se poate personaliza integral interiorul pentru a crea atmosfera perfecta.
Iluminatul unui cort de nunta este extrem de important. El trebuie gandit din doua perspective: utilitara si decorativa. Puteti alege un sistem de iluminat de baza, pentru perioadele in care este nevoie de mai multa lumina. De exemplu, pentru cand se serveste mancarea. Si separat sistemul de lumini decorative si de ambient. Dar, desigur, ideal este ca sursele de lumina sa fie si decorative si sa se potriveasca designului petrecerii.
De asemenea, nu uitati de iluminatul aleilor de acces, al celei catre toalete si al spatiului din jurul cortului, alocat invitatilor. Ghirlandele cu becuri, felinarele si lumanarile sunt grozave in acest scop!
Desi in vremurile astea a devenit uzual sa ne masuram temperatura, nu despre asta este vorba. Ci despre temperatura atmosferica prognozata. In cazul in care se asteapta temperaturi prea ridicate sau scazute, este util sa discutati cu furnizorii despre sisteme de racire sau incalzire potrivite. Porniti de la posibilitatea de a deschide si inchide peretii cortului! Dupa care, solicitati aparate de aer conditionat sau de incalzire, in functie de situatie. Costurile cu sistemele de racire sau de incalzire nu sunt neglijabile. De aceea este bine sa le aveti in vedere cand va construiti bugetul.
Corturile pot fi, practic, montate oriunde. Inclusiv departe de civilizatie, sau mai ales! Dar in acest caz este necesar sa va asigurati alimentarea cu apa si cu energie electrica. Problema alimentarii cu energie electrica se rezolva relativ simplu cu un generator. Insa alimentarea cu apa necesara cateringului este mai greu de facut si mai costisitoare.
De asemenea, nu uitati de toalete! Chiar daca sunteti in curtea unei pensiuni sau a unui hotel, asigurati-va ca aveti acces la toalete si ca acestea sunt suficiente. Daca nu, nu uitati sa solicitati toalete mobile care sunt la fel de elegante ca si cele ale marilor hoteluri.
E poetic cu picioarele-n iarba, dar tocurile? Si daca ploua? Cortul nu permite ploii sa treaca de el, dar, in cazul unor ploi torentiale, terenul se va imbiba cu apa scursa pe lateral. Dupa ce invitatii vor incepe sa se miste de colo-colo, si cel mai bun gazon se va umple de noroi. Ceea ce nu va fi prea placut nici pentru domni, dar mai ales pentru doamne.
Pentru montajul podelei este foarte importanta vizita initiala. Un teren acoperit de iarba poate parea plan si orizontal la o prima vedere. Dar numai un ochi experimentat si o masuratoare exacta pot determina gradul de denivelare. Iar acesta determina mai departre cantitatea de materiale si timpul de lucru neceare montarii unei podele orizontale si solide.
Chiar daca amplasati cortul langa un restaurant sau o pensiune, este util sa aveti un spatiu de debarasare entru a eficientiza si usura munca ospatarilor in timpul petrecerii. Este mai important sa se concentreze pe servirea invitatilor decat pe plimbatul farfuriilor murdare.
Si invitatii cei mici trebuie luati in seama! Amenajati-le un cortulet in care sa se simta in largul lor fara sa va sacaie.
Cortul de nunta , in special cel cu peretii deschisi sau fara pereti, este accesibil de jur imprejur. Este important să marcati intrarea in cort, astfel incat invitatii sa stie cum este aranjat spatiul si sa aiba cea mai frumoasa perspectiva de indata ce ajung la locul faptei. Puteti face asta printr-o alee marginita de felinare, torte sau flori. Sau puteti alege o arcada delicata din plante, un drapaj luminos… Posibilitatile sunt nenumarate.
Atunci când vorbim despre o nunta la cort, amintiți-vă ca oportunitățile sunt nelimitate! Puteti crea absolut orice spatiu doriti! Adăugarea la exterior a unei terase cu un bar și o zona de lounge, sau doar a unor lumini, poate crea un spațiu frumos, liniștit și confortabil pentru acei oaspeți care ar putea dori să scape de ringul de dans pentru un moment sau două.
In cazul corturilor pentru nunti intra in joc o multime de factori care tin de siguranta si aspectele tehnice ale evenimentului. Asadar, este important sa lucrati cu o echipa care cunoaste bine aceste aspecte ce tin de configuratia terenului, de ancorarea cortului, de implicatiile schimbarilor bruste de vreme. Si care va pot da solutii optime si sigure la toate acestea.
Pentru orice alte informatii, ne gasiti aici.