Cu cortul de nunta pe Coasta de Azur

Corturile transparente sunt foarte la moda in ultimii ani. Ele au devenit un fel de vedete ale corturilor pentru evenimente. La Event Stuff avem, desigur, corturi transparente de diverse forme si dimensiuni.  Si, ca vedetele care se respecta, unul din ele a ajuns la Cannes! Nu la festival, ci la un eveniment privat, pe unul din domeniile din imprejurimile localitatii. Am ajuns acolo pentru o nunta care a fost memorabila atat pentru organizatori, pentru miri si invitati, cat si pentru noi.  Multumim, Maison Dadoo, pentru incredere!

O experienta din care am avut de invatat

1. Prospectarea este sfanta! Binecunoscutului “know your customer!” i se adauga “know the place!”.

2. Poezia locului, cu stradute inguste si porti decorative isi pierde farmecul cand vine vorba de acces cu tirul la locul de montaj. Un domeniu privat cum a fost cel pe care s-a organizat evenimentul poate fi fooooarte maaare. Iar cand ai de carat marfa pe picioarele din dotare devine imens! Asadar, este util si sanatos sa se viziteze locul inainte, sa se masoare stradutele si portile si sa se contracteze transportul corespunzator.

3. Daca in weekend se defecteaza motostivuitorul sau i se termina gazul, nu exista niciun nene disponibil sa te ajute cu reparatia. Nici statii de incarcare sau benzinarii deschise in apropiere. Asa am realizat cat de bine e sa ai un priceput in echipa si sa-ti faci provizii din timp!

4. Personalul care se ocupa de locul de eveniment nu se misca nicidecum la fel de repede ca gazdele de la noi de acasa. Pe dansele le mai poti “vraji” cumva. Nu de alta, dar “vrajeala” noastra in engleza e posibil sa nu fie la fel de eficienta sau, pur si simplu, inteleasa. A durat ceva mai mult decat ne-am planificat sa aflam pe unde trec firele de curent electric de la piticii de gradina sau tevile de la instalatia de irigatii. Noroc cu ceva franceza pe care o mai vorbeau unii din noi!

Si cateva detalii

A fost foarte util sa vizitam locul inainte. Asa am realizat ca tirul nu va trece niciodata de poarta domeniului si ca va fi nevoie de camion cu remorca sau de o dubita cu care sa transportam totul de la drum la locul de montaj. Am mai constatat ca o parte din picioarele cortului nu puteau fi ancorate cu tarusi, fiind pozitionate pe bordura piscinei. Pentru ele am “aruncat” in tir cateva ancore supraterane. Adica niste suporturi speciale pentru greutatile de ancorare pe care doar noi le avem in Romania si greutatile cam de cate-o tona pentru fiecare picior de cort.

Masuratorile, stabilirea pozitiei cortului in functie de traseele instalatiilor electrice si de irigatii ne-au consumat mult mai mult timp decat socotisem initial. Inclinarea terenului a prelungit semnificativ constructia podelei. Ce a insemnata asta pentru noi? O munca intensa, contra cronometru, dormit cu schimbul pe fotoliile sau canapelele de langa cort pentru a nu pierde timpul cu transportul pana la hotel si muuuuulte cafele. Dar inca o reusita!

Pentru ca noua, la Event Stuff, ne placem sa facem imposibilul posibil!

De va vin ganduri din astea indraznete pentru evenimentele voastre, impartasiti-ni-le!  Gasim noi o solutie sa le punem in aplicare!